+(420) 728 785 144

Pondělí – Pátek: 10:00 – 19:30

Příběh o skořici

Příběh o skořici

Kdysi dávno, když lidé ještě žili v souladu s přírodou a jejími řády, nám za odměnu nadělila velmi vzácný a aromatický dar v podobě nádherného stromu.

Lidé mu dávali různá jména, my ho dnes známe pod názvem SKOŘICOVNÍK. Avšak kromě nádherné vůně a chuti, se může skořice pochlubit i mnoha léčivými a terapeutickými účinky.

Zkuste si sami pro sebe vybavit její vůni a potichu vyslovit její jméno. Cítíte tu uklidňující sílu, která se vám rozlévá po těle?

Nezaměnitelná a velmi příjemná vůně skořice pomáhá při vyčerpání a depresi, je ideální k relaxaci během náročného pracovního dne, stačí přidat špetku do pěny odpoledního cappuccina, nebo si v kanceláři připravit skořicový čaj. Pokud máte tolerantní kolegy nebo vlastní kancelář, úžasnou úlevu přinese kapka skořicového oleje do aroma lampy, případně skořicová svíčka. Skořice totiž zvyšuje mozkovou činnost, zlepšuje paměť a pomáhá k lepší koncentraci.HerbsForWeightLoss

Svůj význam má i v oblasti léčiv – má antibakteriální účinky, proto se často používala k hojení ran, blahodárně působí také na nejrůznější zažívací obtíže – podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, uklidňuje koliky, průjmy a pomáhá také při nevolnosti.

Při masáži skořicovým olejem uvolňuje a prohřívá svaly, skořicový gel je super účinným a cenově dostupným parťákem při boji s celulitidou:-). Pokud vás trápí ledová chodidla, skořice je krásně prokrví a zahřeje.

Inhalace

  • účinky: úzkost, nachlazení, viróza, rýma, afrodiziakum, dezinfikuje a čistí vzduch
  • použití: 3-5 kapek skořicového oleje do vody v aroma lampě

Koupel

  • účinky: uvolnění, relaxace, afrodiziakum, antiseptikum
  • použití: 3-10 kapek esenciálního oleje dáme do 1dcl mléka či lžičce medu ve vaně s vodou o teplotě 35-37 °C.

 

Masáž

  • účinky: celulitida; svalové napětí, bolesti, křeče
  • použití: je možné jej použít na jemnou masáž těla, nepoužívejte na obličej, k přípravě olejové směsi použijte 10 až 25 kapek esenciálního oleje a smíchejte jej s 50 ml rostlinného oleje (mandlový, slunečnicový, olivový, meruňkový, jojobový).

 

Skořicový detox: Šálek skořicového čaje

  • účinky: antibakteriální, vhodné při infekci močového měchýře, čistí a odstraňuje infekce, zlepšuje trávení, posiluje imunitu při nachlazení, pozitivní účinky na tlusté střevo, dokáže odplavit z těla nadbytečné tuky, čímž snižuje hladinu cholesterolu.
  • použití: zalijte každé ráno malou lžičku drcené skořice horkou vodou, nechte vychladnout, přidejte lžíci kvalitního medu a vypijte.

Když nám příroda tak štědře podává pomocnou ruku, byla by jistě škoda ji nevyužít, nemyslíte? Býváte často večer unavení z kolotoče všedního dne? Udělejte si radost třeba malou svíčkou a skořicovým olejem do koupele. Připravte si relaxační lázeň a nechte se konejšit ozdravnou a uvolňující procedurou, která zároveň obejme vaše tělo. Uvidíte jak vás skořice posílí a uklidní vaše sny…

POZOR: SKOŘICOVÁ SILICE MŮŽE ZPŮSOBIT VÁŽNÉ PODRÁŽDĚNÍ POKOŽKY. JE VŽDY NUTNÉ PROVÉST TEST SNÁŠENLIVOSTI. VNITŘNÍ UŽITÍ: Pokud užíváte léky, jako je inzulin nebo přípravky na ředění krve, konzultujte pravidelné užívání většího množství skořice s lékařem.